LeBron James en Canyon inspireren samen de volgende generatie fietsers – video

Sinds 2022 heeft de Amerikaanse basketballer LeBron James een minderheidsbelang in het Duitse fietsenmerk Canyon en samen tillen ze die samenwerking nu naar een hoger niveau. Ze willen namelijk de volgende generatie fietsers inspireren door te laten zien hoe een fiets van invloed kan zijn op je leven.

Onder de noemer Find Your Freedom wil Canyon met behulp van ambassadeurs zoals LeBron James, Fabio Wibmer, Samantha Soriano, Olivia Silva en Mathieu van der Poel zoveel mogelijk mensen de fiets op krijgen, en dat is natuurlijk een mooi streven. Voor iedereen brengt de fiets wat anders, en LeBron James vertelt daar het volgende over: “Fietsen is altijd een groot onderdeel van mijn leven geweest. Het gaf me de vrijheid om niet alleen op bestemmingen te raken, maar ook om dingen te bereiken die anders onbereikbaar zouden zijn geweest.”

Ik vind het een mooi streven van Canyon, want hoe normaal het in ons kikkerlandje is om een schuur vol met fietsen te hebben, zo is dat natuurlijk niet in elk ander land. Ze hebben er een leuke video voor gemaakt.