Lapierre geeft Nederlands Kampioen Mountainbike Marathon een eigen ontwerp

Regerend kampioen Tim Smeenge, die afgelopen najaar de Nederlandse titel op de marathon pakte op de Hondsrug, is door mountainbikemerk Lapierre verwend met een eigen ontwerp. Daarbij heeft het Franse merk ze zich onder andere laten inspireren door het tenue in de Nederlandse driekleur.

Chroom rood, een liniaal en biomechanische bewegingen

Smeenge heeft twee mountainbikes van Lapierre tot zijn beschikking en beide zijn voorzien van hetzelfde visuele uiterlijk. De Lapierre Prorace CF is de lichtste en snelste variant. Het is een hardtail voorzien Suntour Axon 34 verende voorvork. Die vinden we ook terug in de Lapierre XR, een fully met achterin 100 mm veerweg. Beide mountainbikes zijn qua onderdelen zo goed als gelijk, met als opvallende onderdelen o.a. de remset van Magura en de Rotor ovalen Qrings-voorbladen. Daarmee wijkt de samenstelling af van de gangbare Lapierre modellen voor consumenten, maar dat heeft natuurlijk alles te maken met de sponsoring voor de renners van Mountainbiketeam.com waar Tim Smeenge deel van uitmaakt. Voor de duidelijkheid moet je dat niet verwarren met het KMC MTB Racing Team onder leiding van Bart Brentjes dat ook KMC als hoofdsponsor heeft en ik ongeveer dezelfde kleursamenstelling rijdt.

Meest opvallend is het unieke ontwerp van beide mountainbikes. Lapierre heeft heel stijlvol gekozen voor chroom rood, met een kleurverloop naar zwart. Als Smeenge licht voorover gebogen zit op zijn mountainbike, zal de nationale driekleur van zijn tenue dus mooi samenvallen met het chroom rood. Verder heeft Lapierre een liniaal verwerkt in het ontwerp. Dat is een verwijzing naar het beroep van Smeenge. Naast een mountainbike carrière is hij namelijk ook bikefitter. Verder is een patroon van verbonden lijnen en stippen zichtbaar over de hele mountainbike, die verwijzen naar de biomechanische bewegingen van een sporter. En natuurlijk prijkt op de bovenbuis: “Tim Smeenge, 2022 Dutch MTB Marathon Champion”.

Binnenkort is Tim Smeenge in de Cape Epic te bewonderen met zijn nieuwe mountainbikes en verder vind je een zeer uitgebreide agenda op de site van het team.

Meer info over Lapierre.