Kogel maakt keramische derailleurwieltjes voor SRAM T-Type Eagle Transmission

Als je fan bent van keramische onderdelen, dan moet je zeker de onderdelen van Kogel Bearings eens checken. Het Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in keramische lagers voor de mountainbike. Goed nieuws, want derailleurwieltjes met keramische lagers zijn nu ook verkrijgbaar voor SRAM’s nieuwste groepen.

Past op SRAM T-Type Eagle Transmission

De nieuwste groepen van SRAM hebben een mond vol aan termen om duidelijk te maken welke onderdelen op welke groepen passen. Eagle Transmission is meer de marketingterm, maar bij het vervangen van onderdelen moet je opletten dat ze T-Type compatible zijn. SRAM heeft namelijk de hele groep vernieuwd, waaronder een ander profiel in de flattop ketting en de cassette. Daardoor zijn de derailleurwieltjes ook niet meer uitwisselbaar met oudere groepen en moeten after market producenten als Kogel dus weer opnieuw beginnen met ontwerpen en produceren. Dat is nu gelukt.

Kogel’s 14/18T Oversized derailleur pulleys for SRAM Eagle Transmission zoals ze voluit heten, zijn weer verkrijgbaar in allerlei felle kleuren. Trouwens ook in blank en zwart. De wieltjes zijn gemaakt van aluminium. De wieltjes hebben een open ontwerp en passen op alle SRAM T-Type groepen. Uiteraard zijn de wieltjes voorzien van Kogel keramische en weerbestendige lagers. Een gewicht vermeld de fabrikant niet, maar gezien het ontwerp zal dat best in orde zijn. De prijs is misschien wel een beetje slikken: 199,99 Amerikaanse dollar.

Welke voordelen keramische derailleurwieltjes hebben, lees je in deze review.

Meer over Kogel.