Just Ride: podcast van Rob Warner – de stem van downhill mountainbiken

Dat Rob Warner als mountainbike-commentator voorlopig moest afzwaaien in 2022, wil niet zeggen dat je zijn stem hoeft te missen. Afgelopen jaar heeft hij namelijk met het team van Red Bull gewerkt aan een eigen podcast. Die gaat niet alleen over mountainbiken, maar alle soorten fietsen. Toch klinkt in alles wat de stem van downhill vertelt zijn grote passie nog steeds door: mountainbiken.

Meer in 2024

Rob werkt in deze podcast samen met zijn voormalig co-commentator bij Red Bull, Eliot Jackson. Waar voorheen Rob de leider van het commentaar was, zijn nu de rollen omgedraaid. Sterker nog, Rob had eigenlijk helemaal geen zin om aan deze podcastserie te beginnen. Eliot heeft hem toch overtuigd en op de valreep van 2023 is Rob inmiddels helemaal bijgedraaid. In de laatste aflevering van 2023 zegt hij dat het z’n hart heeft gestolen. Het duo zal dan ook in 2024 terugkeren met nieuwe afleveringen.

Inmiddels heb ik een aantal afleveringen geluisterd en betrap ik mezelf af en toe op schaterlachen, wat me eigenlijk zelden gebeurd bij een podcast. Rob Warner is zijn aanstekelijke enthousiasme nog niet verloren en met gasten als Tom Pidcock, Evie Richards en Loïc Bruni is het smullen voor de mountainbike-liefhebber. Toch vind ik vooral de sappige anekdotes uit het roemruchte leven van Rob Warner die hij zijdelings vertelt het meest vermakelijk.

Just Ride vind je in de bekende podcast-apps of bekijk je met beeld bij Red Bull.