Jubileum Scott Spark RC World Cup mountainbike voor Nino Shurter

Nino Shurter, Scott en SRAM zijn al jaren ‘drie handen op één buik’. De Zwitser rijdt zijn hele prof-carrière al op de mountainbikes van Scott, afgemonteerd met de onderdelen van SRAM. Met enige regelmaat wordt Shurter verrast met een nieuwe unieke fiets, en dit keer heeft ook SRAM een uniek steentje bijgedragen. Deze drie zijn letterlijk een gouden combi, en dat wordt met deze fiets nog even extra benadrukt. SRAM en Scott hebben een unieke jubileum Scott Spark voor Shurter opgebouwd, ter ere van zijn tien wereldkampioenschappen.

Ten time world champion

Hij is met zekerheid de grootste van zijn generatie, en wat mij betreft behoort hij ook tot de beste mountainbikers allertijden. Deze Scott Spark heeft een gave matzwart met gouden kleurstelling. Op de bovenbuis staat ’ten time world champion’ en zijn eigen naam/logo N1NO is in regenboogkleuren afgebeeld. Over het hele frame komen de verschillende wereldkampioenschappen van Shurter terug. Van z’n eerste wereldkampioenschap in Canberra 2009, tot de laatste van afgelopen jaar in Les Gets.

Het frame is opgebouwd met de nieuwe SRAM XX SL Transmission groepset, waarbij ze zijn naam en jaartallen van zijn WK’s in de ketting hebben gedrukt. Dit heb ik nog niet eerder gezien en vind ik een hele gave blijk van waardering! Al is het bijna zonde om er mee te gaan rijden.

Specificaties en toffe video

In onderstaande video wordt de fiets van Shurter opgebouwd. Mooi in beeld gebracht en ik vind dit altijd erg tof om naar te kijken, hoe zo’n speciaal project wordt gedaan. Gave setting ook, met de trofeeën van Nino Shurter zelf aan de muur. Onder de video vind je ook een volledige lijst met onderdelen van de mountainbike.

Frame: Scott Spark RC World Cup
Custom Paint: Nino Schurter 10x World Championship wins
Shifter: SRAM Eagle AXS Controller
Derailleur: SRAM XX SL Eagle Transmission
Ketting: SRAM XX SL Eagle Transmission Flattop chain, customized for Nino Schurter
Cassette: SRAM XX SL Eagle Transmission 10-52T
Crankset: SRAM XX SL Eagle Transmission Power Meter, 175mm
Kettingblad: SRAM Eagle Transmission Thread Mount, 38T
Remmen: Level Ultimate Stealth 4-piston
Remschijven: SRAM HS2 180mm (Fr) / 160mm (Rr)
Voorvork: RockShox Sid Ultimate, 120mm, 44mm offset
Demper: RockShox Deluxe Nude RLC
Stuur: Syncros Hixon IC SL Integrated Cockpit Grips: Syncros Silicone
Wielset: Syncros Silverton SL met Maxxis banden
Dropper-post: RockShox AXS Reverb, 31.6mm, 125mm
Zadel: Syncros Tofino R SL Pedals: HT M2T

Via Scott