Je mountainbike upgraden met componenten van Fraezen

Op Eurobike kwamen we een stand van het merk Fraezen tegen. Hoe kan het ook anders, want de beurs Eurobike is in Duitsland en het merk Fraezen komt uit Duitsland. Het merk maakt componenten om je mountainbike te upgraden, zoals kettingbladen, derailleurwieltjes en stevige derailleurkooien. De producten zien er robuust uit en dat is dan ook juist waar de focus van Fraezen ligt.

Het Duitse bedrijf kiest ervoor om alles zelf te doen. Van de ontwikkeling en het testen van een product tot en met de productie. Wat opvalt is dat Fraezen nieuwe producten eerst test in de UCI Enduro World Series voordat ze de markt op komen. Ze doen dit met mountainbikers van het Radon Enduro Team.

Robuuste derailleurkooi

Wat mij het meeste opvalt als ik de producten van Fraezen bekijk is de robuustheid. Neem de derailleurkooi op de foto hieronder. Het product is bedoeld ter vervanging van een Shimano derailleurkooi en kost € 379,-. Best pittig geprijsd dus. Ondanks de robuuste looks weegt het product slechts 79 gram. De kooi is gemaakt van CNC-gefreesd 7075 aluminium en de lagers zijn de Zero Ceramic van Enduro Bearings.

Stuurpennen voor enduro bikers en freeriders

Een ander interessant product vind ik de stuurpennen. Je hebt de keuze uit lengtes van 37 mm, 44 mm en 51 mm en uit de kleuren zilver en zwart. De stuurpennen kosten € 129,- en zijn ook weer gemaakt van 7075 aluminium. Deze stuurpennen zijn bedoeld voor enduro bikers en freeriders. Andere producten die mijn aandacht trekken zijn de kettingbladen en de UDH derailleurhanger. Kortom, genoeg interessants op de plank bij Fraezen dus neem vooral zelf een kijkje.

Meer info via Fraezen.