Handige tool van Wolf Tooth voor bikepacking: de Morse Cargo Cage

Als je langer dan een paar uur gaat mountainbiken, bijvoorbeeld een paar dagen of een hele vakantie, dan is het praktisch om bagage op je mountainbike te monteren. Wolf Tooth heeft daar een praktische tool voor, waardoor je makkelijk meer bagage mee kan nemen. De Morse Cargo Cage monteer je op de mounts van je bike op bijvoorbeeld de voorvork of de onderkant van de onderbuis.

Universele montage

Standaard zit er 64 millimeter tussen de boutjes op een fiets en daar is de Morse Cargo Cage dan ook voor gemaakt. Al zien we ook nog meerdere bevestigingspunten op de cage. Je kunt de cage op drie manieren monteren, zodat je zelf de hoek kunt bepalen. De onderkant van de cage heeft een bodem waarop de bepakking kan rusten, en met de straps bevestig je de bepakking stevig.

Veel extra opbergruimte

Als de cage eenmaal op de fiets zit kun je met de straps dus best wat bevestigen, zoals een slaapzak of tas. In combinatie met een set bikepacking tassen zit je dan qua hoeveelheid bagage wel goed denk ik! Waar je wel even over na moet denken is welke spullen je op de mounts bevestigt, want je kunt er niet gemakkelijk bij tijdens het fietsen. Je komt dus snel uit bij spullen die je nodig hebt voor een overnachting denk ik.

De cage weegt 60 gram, dus daar hoef je het niet voor de laten. Een cage inclusief twee straps kost € 48,-. Het product is gemaakt van 5052 aluminium en is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart. Check wel even voor je het product aanschaft of je mountainbike de mounts daadwerkelijk op de universele afstand heeft, maar die kans is wel groot.

Meer info via Wolf Tooth.