Gemini Rigel is handgemaakt carbon voorblad voor mountainbikes

Als je de naam uitspreekt op z’n Hollands, klinkt het misschien wat raar. Met een Spaanse tongval is het juist heel temperamentvol. Gemini uit Barcelona maakt handgemaakte voorbladen van carbon. Ziet er strak uit, met een prijs die me alles meevalt voor zo’n stukje vakmanschap!

Voorblad van carbon

Volgens het Baskische merk zouden ze ook het lichtste voorblad ter wereld maken, maar eigenlijk is dat niet zo interessant. Een 30T voorblad van Gemini is 39 gram, maar een standaard voorblad in die maat van bijvoorbeeld SRAM is met iets meer dan 60 gram ook niet zwaar. Met name de stijlvolle afwerking van het speciale carbon maakt dit onderdeel bijzonder.

Toch heeft dit carbon voorblad ook een innovatieve eigenschap. De Continous Fiber Teeth van dit voorblad zijn onder een gewicht van 100 ton samengeperst en zijn strategisch in de juiste positie gebracht, waardoor super sterke tanden zouden ontstaan. Iets dat niet mogelijk is met de traditionele manier van verschillende lagen van carbon over elkaar leggen of met het CNC-frezen van het materiaal volgens Gemini.

Het voorblad is niet enkel van carbon gemaakt. Binnenin zit een frame van aluminium. Dat zorgt blijkbaar voor een hoge slijtvastheid, terwijl ook de wrijving met de ketting minder wordt. Daardoor zou je bij schakelen ook minder geluid moeten horen.

De Gemini Rigel voorbladen zijn voor alle gangbare mountainbikemerken beschikbaar (11- en 12-speed). Ze bieden bladen aan voor o.a. Shimano, SRAM Eagle en SRAM’s nieuwe T-Type flattop kettingen. De bladen zijn beschikbaar in 32T, 34T en 36T met een standaard offset van 3 mm. De bladen kunnen worden voorzien van de standaard ketting die bij de groep hoort.

Alle maten zijn beschikbaar voor € 122,93 in de webshop.

Naar Gemini.