Gave custom bikes voor het Cube Factory Racing Downhill team op WK in Glasgow

Met het SuperWK in Glasgow is het al ruim een week lang genieten van alle verschillende disciplines op twee wielen. Komend weekend zijn de laatste onderdelen, waaronder ook de cross-country wedstrijden. Afgelopen weekend werden de medailles al verdeeld bij de Downhill en daar stonden de mannen van het Cube Factory Racing team met een paar hele gave custom bikes op het startschavot.

De downhill bike van tweevoudig wereldkampioen Danny Hart

Cube TWO15 HPC SLT

De mannen van het Cube Factory Racing Downhill team rijden op de Cube TWO15 HPC SLT Downhill bikes. Het team bestaat uit Danny Hart, Simon Chapelet en Max Hartenstern. Hart is natuurlijk een bekende naam en heeft al twee wereldtitels achter zijn naam. Chapelet is een jonge gast, die al meerdere nationale titels op zijn naam heeft staan. Max Hartenstern is eveneens meervoudig nationaal kampioen en won in 2017 een bronzen medaille op het WK. Op de headerfoto hierboven zie je zijn Cube TWO15 afgebeeld.

De Cube van Simon Chapelet

De Cube’s zijn afgemonteerd met onderdelen van o.a. RaceFace, SRAM, Crankbrothers, DT Swiss en dempers van Fox. Voor het WK dat ze afgelopen weekend hebben gereden, heeft Cube ze verrast met elk een eigen custom frame met hele gave designs. Op de frames staat een verwijzing naar de plaats van dit WK, Fort William 2023. Daarnaast heeft elke renner zijn eigen naam op het frame of zelfs de onderdelen. Opvallend daarbij zijn vooral de remklauwen op de fiets van Hartenstern, waar zijn naam op staat. Deze staat overigens ook op de rem zelf. Naast deze details zijn ook de designs en de kleuren heel gaaf en lekker opvallend. Vooral bij de oranje/rode fiets van Chapelet. Een dik compliment voor Cube, die op deze manier de mannen nog wat van extra moraal heeft voorzien. Helaas heeft het niet de regenboogtrui opgeleverd, maar gelukkig wel hele mooie plaatjes waar wij dan weer van kunnen genieten!