Garmin komt met de nieuwe Fenix 7 multisporthorloges

Na zo’n 2,5 jaar komt Garmin met de opvolger van de Fenix 6. Niet heel verrassend krijgt deze de naam Fenix 7 series. En de ‘series’ geeft aan dat er verschillende types zijn. De Standaard, de Solar en de Sapphire Solar. Er zijn een aantal nieuwigheidjes maar veel functies neemt hij mee van de Fenix 6.

Naast de drie uitvoeringen is de Fenix 7 er in drie formaten: 42mm (Fenix 7S), de 47mm (Fenix 7) en de 51 mm (Fenix 7X) waarbij de grootste niet in de standaard versie maar alleen in de Solar en Sapphire Solar te koop zal zijn.

Garmin Fenix 7

Knoppen maar ook met Touchscreen

De kast van het horloge is veranderd. Zo is de bezel iets strakker afgewerkt en zitten er geen boutjes meer in. Wel zitten de boutjes nu bij de aansluiting van de horlogeband. Dit geld niet voor de 42 mm, want die is sowieso wat eleganter. De kast van de horloges is iets dikker geworden. En dan heb ik het over een aantal tienden van mm’s afhankelijk van de grootte van de kast. Het gewicht verschilt uiteraard ook tussen de kleine en de grote. Neem je de 47 mm Solar dan is het complete horloge 79 gram. Ga je voor de Sapphire Solar dan gaat er nog een paar gram af omdat deze een titanium bezel heeft. De andere hebben een stalen bezel.

De schermresolutie is voor de horloges hetzelfde gebleven. 260 x 260 pixels voor de 47 mm. Wel is de display nu een touchscreen geworden. Dit naast de vijf knoppen aan de zijkant zoals je gewend bent van ze.

Garmin Fenix 7

Batterijduur

Ze hebben bij Garmin de batterijduur weten te verlengen, en dat is altijd fijn. Bij de 47 mm Solar werkt het horloge in de smartwatch modus max 18 dagen. Bij de 52 mm Solar tot zelfs 37 dagen. Hierbij gaan ze ervan uit dat je het horloge de hele dag door draagt. Gebruik je de GPS dan gaat het sneller totdat de batterij leeg is. Met de 47 mm Solar is dat maximaal 73 uur en met de 52 mm Solar 122 uur. Dat is wel en fijne verbetering ten opzichte van de Fenix 6. Voor alle modellen geldt dat de batterijduur is verbeterd. De precieze getallen verschillen per model maar die kun je op de site van Garmin allemaal nalezen.

Zaklamp alleen voor de 7X

De hartslagmeter die meet op je pols is de laatste Gen4 sensor. Je kan uiteraard ook je horloge koppelen met een borstband. Het horloge heeft Wifi, Ant+ en Bluetooth. Eigenlijk zitten er alle functies wel op die je mag verwachten van een multisporthorloge. Het is niet voor niks alweer 10 jaar geleden dat de eerste versie van de Fenix op de markt kwam. Er zijn ook genoeg leuke tools die je MTB-ritjes nog leuker kunnen maken. Op allerlei manieren kan je je sportieve vooruitgang bijhouden. Ook hoe je eerdere ritjes hebt gereden en of je beter bent geworden. Wat je hersteltijd is of wat de workout suggestie voor jou specifiek is. Een handige feature is de ingebouwde zaklamp. Deze is alleen op de 51 mm versies beschikbaar.

De sporthorloges zijn niet goedkoop. Afhankelijk van welk model je wil is de Garmin Fenix 7 er vanaf € 699,99. Ga je voor de grootste in de Sapphire Solar uitvoering dan kost je dat € 1199,99. De 47 mm Solar, die je als het meest gangbaar kan beschouwen kost € 799,99. De Fenix 7 is er ook in allerlei kleurtjes.

Alle info en specificaties via Garmin

Garmin Fenix 7
Garmin Fenix 7
Garmin Fenix 7
Garmin Fenix 7X
Garmin Fenix 7S
Garmin Fenix 7S