Ford Mustang en Bronco nu ook als E-MTB verkrijgbaar

Als je aan een Ford Mustang denkt dan denk je waarschijnlijk niet direct aan een e-mountainbike, maar eerder aan een – ietwat foute – Amerikaanse wagen. Maar het automerk heeft iets ludieks gemaakt, want ze hebben van de modellen Mustang en Bronco een e-mountainbike gemaakt. Al heeft het Bronco model ook wel iets weg van een crossmotor vinden wij.

Het frame van beide modellen is gemaakt van 6061 aluminium en beide e-mountainbikes zijn afgemonteerd met Shimano Cues U4000, één van de goedkopere mechanische groepsets van Shimano. Beide E-MTB’s hebben een 750 Watt achterwielmotor. Verder zien we Pirelli buitenbanden, en hydraulische remmen van Tektro. De rotors hebben een doorsnede van 203 millimeter.

Keurig geïntegreerde cockpits

De typeaanduiding staat in grote letters op de onderbuis en op de voorkant van het balhoofd staat het welbekende Ford logo. Naast de in het oog springende designs valt de cockpit mij ook nog op. De display is geïntegreerd, en dat ziet er gelikt uit als je het mij vraagt. Ook zijn beide modellen voorzien van verlichting. Je hebt de keuze uit elf verschillende kleuren, van knalblauw tot groen, rood en aantal grijstinten.

En nu het slechte nieuws, want beide bikes zijn momenteel niet in Europa verkrijgbaar. Maar wellicht komt dat in de toekomst nog. Mocht dat gebeuren dan moet er nog wel iets gebeuren aan de maximale snelheid én het vermogen van de motor, want die zijn hoger dan het maximaal toegestane voor e-bikes in Nederland.

Meer info via Ford.