FFWD Outlaw wielset is terug én vernieuwd

Het Nederlandse wielenmerk Fast Forward is terug in de mountainbike scene. In 2017 maakte het merk met wielsets onder de naam ‘Outlaw’ het debuut in o.a. de mountainbike sport op wereldniveau. De Outlaw-wielen zijn nu vernieuwd met hedendaagse kenmerken, om zich weer te kunnen meten met de beste wielsets die verkrijgbaar zijn op de markt.

Ontworpen voor XC en AM

De Outlaw-wielen zijn speciaal ontworpen met Cross Country (XC) en marathons in gedachte. De bredere hookless velg met 30 mm binnenbreedte biedt extra ruimte voor soepel rijden op ruigere paden en lagere bandendruk, terwijl versterkte nippelgaten en een bredere rand zorgen dat ze ook geschikt zijn voor het ruigere All Mountain gebruik.

Op de velgen kunnen banden tussen 1,9 en 2,7 inch (50-70 mm) worden gemonteerd. Hoewel er lichtere wielsets op de markt beschikbaar zijn, geeft FFWD met 1.595 gram per set prioriteit aan sterkte. De extra grammen versterken het nippelgebied en de hieldraad, waardoor de wielen beter bestand moeten zijn bij directe impacts.

Duurzaam en goed te onderhouden

De Outlaw wielen zijn voorzien van de nieuw ontwikkelde FFWD BOOST naven, afgeleid van de bekende FFWD Two/One-naven. Die naven maken gebruik van een 36 tands rachet systeem en hoogwaardige lagers, wat resulteert in een combinatie van betrouwbaarheid en prestaties volgens FFWD. De wielen zijn alleen beschikbaar in Boost uitvoering (110/148), maar ook compatibel met Lefty-voorvorken. Ook is voor alle gangbare cassettes een body beschikbaar, waaronder Sram XD en Shimano MicroSpline.

FFWD wil zich onderscheiden op duurzaamheid en servicegerichtheid. De Outlaw-wielen zijn voorzien van Sapim CX-Ray en CX-Sprint spaken, die samen met messing nippels voor extra sterkte en eenvoudig onderhoud moeten zorgen. Alle wielsets worden geleverd met vooraf geïnstalleerde tubeless tape en ventielen. De meesten zullen namelijk tubeless willen rijden en hoeven nu alleen nog banden en latex zelf te monteren.

Hoewel de Outlaw-wielen momenteel alleen verkrijgbaar zijn met FFWD naven, is het de bedoeling dat FFWD in de toekomst ook de DT240EXP naven zal aanbieden in deze set, maar vanwege lange levertijden wordt dit pas per halverwege volgend jaar.

De FFWD Outlaw heeft een adviesprijs van € 1.499,- per set. Meer info bij Fast Forward.