Extreemste downhill ter wereld: dit is Red Bull Hardline

Zou jij het durven? Red Bull’s Hardline is eigenlijk het vriendenweekendje uit voor de extremisten van onze sport. Na de laatste wereldbeker downhill van dit seizoen, nodigt Red Bull voor de vijfde keer de dertig stoerste downhill en freeride mountainbikers ter wereld uit voor de meest extreme afdaling die ze kunnen vinden. Herbeleef de Red Bull Hardline.

Maak kennis met ver, hoog en hard

Mocht je nog onbekend zijn met het fenomeen Hardline, dan geeft Red Bull je een treffende rondleiding in het extreme circus. In deze video maak je kennis met de deelnemers en hun uitdagingen op een natte berg in Machynlleth (regio Wales). Hardline is een combinatie van aangelegde freeride hindernissen, afgewisseld met elementen die we kennen uit de downhill-wedstrijden. De snelste afdaler wint.

Hardline: zou jij het durven?

Eerlijk? Ik niet. De sprongen en de risico’s die daarmee gepaard gaan zijn mij te extreem. Des te groter is mijn respect voor de deelnemers. Zeker als je weet dat Jackson Goldstone uit de groep van ’s werelds beste downhillers met ruim zes seconden voorsprong zich tot winnaar kroont. Bekijk de winnende afdaling vanaf zijn helm.

Herbeleef de hele Hardline bij Red Bull.