Eerste indruk: SKS Germany Infinity Universal bagagedrager

Ondanks dat de vakantieperiode weer bijna voorbij is, blijven we toch op zoek naar leuke ritten en avonturen. Waar de één een dagje gaat fietsen, gaat de ander een aantal dagen op fietsvakantie. Het blijft dan altijd een puzzel hoe je alle benodigde spullen mee gaat nemen en het Duitse merk SKS Germany biedt daar een oplossing voor met de universele aluminium bagagedrager voor op de mountainbike.

Infinity Universal 

Infinity Universal is de naam die de bagagedrager heeft gekregen. De naam zelf zegt al veel over de drager. De bagagedrager is volgens SKS Germany namelijk geschikt voor bijna alle mountainbikes die van zichzelf geen bagagedrager hebben. Voorwaarde is dat het frame van aluminium is. De drager is zowel qua helling als qua hoogte verstelbaar waardoor je de bovenkant altijd horizontaal kan monteren en aan kan passen aan de wiel- en bandmaat van je mountainbike. Een nadeel van de bagagedrager is dan wel weer dat hij volgens SKS Germany niet op fietsen met een carbon frame gemonteerd kan worden. De carbon mountainbikes vallen daardoor af.  

Stevige montage 

Het afstellen van de bagagedrager ziet er degelijk uit. Met een bijgeleverde torxsleuteltje kan de bagagedrager afgesteld worden naar de maten van je eigen fiets. Ook worden er beschermstickers meegeleverd zodat je geen krassen op de lak van je frame krijgt. Waar ik nu al groot fan van ben, is dat het afstellen gaat door middel van boutjes die de strap aandraaien en niet met clips of klittenband dat kan losschieten als het terrein ruiger wordt. 

De bagagedrager zit met vier bandjes om het frame vast geklemd, en dat zorgt ervoor dat de drager makkelijk erop en eraf kan halen. De bagagedrager kan maximaal twaalf kilo extra gewicht hebben, en hiermee kom je een aardig eind als je op fietsvakantie gaat. De drager is voorzien van het MIK-kliksysteem waarmee je eenvoudig fietstassen kan monteren.

Voor de bagagedrager zijn ook een aantal accessoires gemaakt. Zo is er de Infinity Topbag die gemakkelijk vast te klikken is bovenop de bagagedrager. Ook zijn er spatborden in verschillende breedtes en een achterlicht gemaakt voor de bagagedrager. En wil je het helemaal compleet maken, dan kan je ook nog twee Infinity Urban Sidebags monteren aan de bagagedrager.

Eerste indruk: eenvoudig te monteren

Het monteren van de drager is in de praktijk goed en eenvoudig te doen. Met ongeveer vijf minuten zit de drager door middel van de boutjes en bandjes goed en stevig om het frame geklemd. Als laatste check je nog even of alle boutjes echt goed vast zitten en dan ben je klaar om te gaan. Je moet wel even checken of jouw mountainbike geschikt is voor deze drager, want niet alle mountainbikes zullen geschikt zijn omdat sommige achtervorken rare vormen hebben. De drager heeft wel flink wat speling voor bredere of smallere achtervorken waardoor hij wel op de meeste fietsen moet passen. De bagagedrager voelt erg solide en zelfs als je de maximale 12 kg erop vastmaakt, voelt hij nog stabiel.

Conclusie: stevig en praktisch

Een mooie, stevig ontworpen drager die makkelijk op een mountainbike te bevestigen is. Voor € 109,99 heb je een goede bagagedrager voor de off-road fietsvakanties met de mountainbike. De drager weegt 975 gram, en voor een robuuste aluminium bagagedrager is dat een keurig gewicht. Met de accessoires die er nog bij gekocht kunnen worden om de fietsvakantie nog comfortabeler te maken, is dit een nette, sterke en gebruiksvriendelijke drager.    

Meer info via SKS Germany.