Een powermeter in je flatpedals, SRM heeft het!

Als je het maximale uit je trainingen wil halen is een powermeter tegenwoordig bijna onmisbaar. Er zijn genoeg opties voor een powermeter op je fiets, maar een setje flatpedals met powermeter hoorde nog niet tot die mogelijkheden. Reden voor SRM om de techniek van hun X-Power SPD pedalen te gebruiken voor flatpedals.

SRM X-Power flat

Het Duitse bedrijf is sinds 1986 actief en is het eerste bedrijf dat een powermeter voor de fiets op de markt heeft gebracht. In 2019 showde SRM voor het eerst hun X-Power SPD pedaal. Hierbij zit de techniek van het meten van de kracht in de as van het pedaal verwerkt. Bij de flatpedals is deze techniek hetzelfde. Doordat de techniek in de as zit, is deze goed beschermd doordat het pedaal zelf er omheen zit. De body van het pedaal is vervangbaar waardoor de powermeter zelf niet na een val of bij slijtage de afvalbak in kan. In de as van het pedaal zitten drie lagers, die ook vervangbaar zijn.

Bij de SRM X-Power zitten de sensoren aan de kant van de schroefdraad. Door ze aan de binnenkant van het pedaal te doen, zijn deze ook beter beschermd. De pedalen hebben een Bluetooth en ANT+ sensor zodat je ze kan koppelen aan je computer. Liefst zien ze bij SRM natuurlijk dat je daarvoor hun eigen PowerControl computers gebruikt, maar elke andere computer met Bluetooth of ANT+ is natuurlijk te gebruiken.

kleuren en opties

Samen met de X-Power, vormt de X-Power Flat de collectie powermeter pedalen voor offroad gebruik. Het voordeel van een powermeter in je pedaal is dat het vrij eenvoudig te wisselen is als je meerdere fietsen hebt. Bij beide type pedalen kan je kiezen of je een single of dual versie wilt. Als je een single powermeter bestelt, zit deze in het rechterpedaal. Natuurlijk krijg je wel twee pedalen en is de linker een zogeheten dummy pedaal. Je kan dit naderhand nog uitbreiden door een apart linkerpedaal met powermeter te bestellen.

De flatpedals kan je krijgen in de kleuren zwart, rood, blauw of zilver. De pedalen zijn verkrijgbaar vanaf € 899,- voor een set pedalen met een enkele powermeter. Wil je aan beide kanten een powermeter zal je € 1290,- kwijt zijn. De SPD uitvoering van de X-Power pedalen kost € 849,- en voor een dubbele powermeter betaal je € 1299,-. Daarbij heb je de keuze uit zwart of rode pedalen. Prijzen zijn volgens de Duitse website. Ook bij deze pedalen kan je alle onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, laten vervangen.

Alle informatie en specificaties kan je vinden op de website van SRM.