Een Bikepark in de stad, in Vancouver kan het – video

Als we in Nederland een keer lekker willen downhillen of naar een bikepark, zijn de mogelijkheden schaars. Gelukkig zijn er een aantal, maar vaak zal je toch eerst in de auto moeten stappen om er te komen. Hoe vet zou het zijn als je net als in Vancouver een Bikepark aan de rand van de stad hebt? In Langford ligt het Jordie Lunn Bike Park en zoals de titel van de video al zegt: Every city need this!

Remy Metaillier

Remy Metaillier is een Franse enduro rijder die vooral bekend is geworden om zijn video’s waarin hij over verschillende trails rijdt, en daar commentaar bij geeft. In 2013 is hij verhuisd naar Canada waar in de zomer het mountainbiken enorm populair is. Samen met gastrijders gaat hij er veel op uit en legt dit vast op video. Zo ook bij dit Bikepark in Langford, dat aan de rand van de stad ligt. Sterker nog, in verschillende shots van de video zie je de aangrenzende woonwijk.eToegegeven, de hoogteverschillen in Canada zijn natuurlijk wel van een andere orde dan in ons vlakke kikkerlandje, want je hebt toch wel de nodige hoogteverschillen nodig om gave tracks en jumplines te kunnen creëren.

Bikepark vernoemd naar Jordie Lunn

Het Bikepark in Langford draagt de naam van Jordie Lunn, een legende in het Canadese mountainbike wereldje. Hij begon als XC rijder, en maakte al snel de switch naar het downhillen waar hij in 2003 de beste Noord-Amerikaanse rijder werd in de World Cup. Hij leefde voor het downhillen en de kick, maar deze werd hem helaas ook fataal bij een noodlottige crash in 2019.

Het Bikepark is tot stand gekomen met hulp van de gemeenschap van Langford, de Wheelhouse cycling society en crowdfunding. Daarbij hebben ze naast een pro-line, pump-track en skills-track ook nog een XC parcours en cyclocross ronde. Er is dus aan elke offroad discipline wel gedacht. En het mooiste er aan is dat het ook nog gratis te bezoeken is. Okay, het is dan wel in Canada maar mocht je nou eens in de buurt zijn dan weet je waar je naartoe moet!