Drie paar nieuwe mountainbikeschoenen van Trek

Niet één, niet twee, maar drie paar nieuwe mountainbikeschoenen van Trek. De namen zijn Trek RSL Mountain, Cambion en Foray. Het Amerikaanse merk lanceert een compleet nieuwe schoenenlijn en gebruikt de eerder gelanceerde METNET technologie ook hier in de bovenkant van de schoenen.

RSL Mountain in het wit

METNET technologie

Nieuw voor deze drie mountainbikeschoenen is het gebruikt van METNET technologie. Dit materiaal is gebruikt voor de bovenkant en zagen we eerder bij de nieuwe wielrenschoen van Trek. Het materiaal moet zorgen voor rek in het bovenwerk van de schoenen zodat je geen knelpunten meer hebt. Volgens Trek vermindert dit de kans op voetklachten. De techniek geeft meer comfort, betere prestaties en een goede pasvorm.

Er zijn nog meer overeenkomsten tussen de schoenen. Zo zijn alle schoenen aan de voorkant behandeld met met een GnarGuard rubbercoating. Dit beschermt tegen steenslag maar ook tegen schuurplekken. Alle schoenen zijn bedoeld voor SPD schoenplaatjes en alle drie de modellen zijn voorzien van een rubberen Tachyon buitenzool.

Opvallende rode noppen op de bronskleurige Cambion

RSL Mountain voor wedstrijden

De RSL Mountain is het topmodel in de nieuwe lijn en kost € 399,99. De schoenen zijn verkrijgbaar in het wit en zwart. Trek omschrijft de RSL Mountain als profwaardige fietsschoenen voor wedstrijdgebruik, en dat blijkt ook wel als we naar de specificaties kijken. We zien twee BOA Li2-sluitingen, Bloom binnenzolen en een carbon zool van OCLV. De zool heeft een stijfheidsindex van 14 op 14. In maat 42 weegt deze schoen 288 gram.

RSL Mountain in het zwart

Cambion met twee mooie designs

Qua kleuren springt de Cambion er het meeste uit. Je hebt de keuze uit een zwarte schoen en een bronskleurige uitvoering. De zwarte variant is afgewerkt met goudkleurige logo’s en typeaanduidingen, en een lichtbruine zool. De schoen in de kleur brons heeft opvallende rode noppen. De draadjes van de twee BOA L6-sluitingen zijn ook rood. Het model kost € 279,99 en komt qua gewicht uit op 305 gram in maat 42. Net als de RSL Mountain heeft het model Cambion een carbon zool, maar dan met een stijfheidsindex van 10 op 14.

Cambion in een bronskleur met rode noppen

Foray

Tot slot is er het model Foray kost € 169,99 en is verkrijgbaar in twee kleuren. De zwarte variant is volledig zwart en de witte variant is een combinatie van wit en zwart met een bruine zool. De Foray schoenen hebben één BOA L6-sluiting en een tweede sluiting met klittenband. De zool is van nylon composiet met een stijfheidsindex van 7 op 14. Dit model is er in een standaard en extra brede uitvoering verkrijgbaar. De standaard uitvoering weegt 340 gram en de extra brede uitvoering 359 gram, gewogen in maat 42. Er is dus keuze genoeg.

Meer info via Trek.

Foray in het zwart
Foray in het wit
Cambion in het zwart met goudkleurige details
Bovenkant RSL Mountain
Bovenkant Foray
Bovenkant Cambion