Drie nieuwe E-MTB’s in het assortiment van Canyon

De Grand Canyon:ON, de Strive:ON en de Torque:ON. Dat zijn de namen van de drie e-MTB’s die Canyon op de markt brengt. De fietsen komen met grote accu’s, waardoor je een groot bereik hebt. Nu hoef je volgens Canyon niet meer te kiezen tussen een zware E-MTB met groot bereik of een lichte E-MTB met korte actieradius en de rijeigenschappen van een reguliere mountainbike. Deze drie E-MTB’s zijn de uitkomst van een zoektocht naar de juiste balans tussen een grote actieradius en een goed aanvoelende mountainbike, aldus het merk zelf.

Grand Canyon:ON is de aluminium hardtail

De Grand Canyon:ON heeft een aluminium frame met een comfortabele geometrie, en is voorzien van een aantal praktische eigenschappen. Deze fiets heeft bijvoorbeeld mounts om bagage, spatborden of zelfs een standaard te monteren. De motor is onder het bracket gepositioneerd en de accu zit verwerkt in de onderbuis. Door de accu is de onderbuis dikker dan we gewend zijn bij mountainbikes van Canyon, maar het ziet er nog steeds strak uit als je het mij vraagt. Op het stuur zit het bedieningspaneel voor de Bosch motor.

De Grand Canyon:ON begint bij € 2.999,-, dan heb je een afmontage met Shimano Deore 12-speed, een RockShox Judy Silver voorvork met 120 mm veerweg, een Bosch CX Gen4 middenmotor en een 625 Wh accu. In totaal zijn er vier afmontages en kleuren, waarbij de Grand Canyon:ON 9 de topuitvoering is. Deze fiets is afgemonteerd met Shimano XT, een Fox 34 AWL 120 mm voorvork en een 750 Wh accu.

De Strive:ON om te knallen

De Strive:ON is een carbon racer die qua prijs varieert van € 5.799,- tot € 9.499,-. Op de bovenbuis is het Bosch display keurig weggewerkt en bij het linkerhandvat zit nog een strak ontworpen bedieningspaneel. De accu is net als bij de andere modellen verwerkt in de onderbuis. De duurste uitvoering, de CFR LTD, is voorzien van de Bosch CX Race motor en heeft een RockShox Zeb Ultimate RC2 voorvork met een veerweg van 170 mm en een offset van 44 mm. Qua demper is er gekozen voor de RockShox Super Deluxe Ultimate RC2T.

De andere twee uitvoeringen hebben de Bosch Performance Line CX motor, en een Fox voorvork en demper. De CFR krijgt de Fox 38 Performance Elite Grip2 vork in combinatie met de Fox X2 Performance demper. De Underdog heeft dan weer de Fox 38 Rhythm Grip voorvork en de Fox Float X Evol demper. Alledrie de uitvoeringen zijn in één kleur verkrijgbaar.

Torque:ON met mullet setup

En als derde introduceert Canyon de Torque:ON. Volgens Canyon is deze fiets gemaakt voor de ruigste trails en de vetste jumps en ja, zo ziet deze fiets er ook wel uit. Leverbaar in 4 uitvoeringen met een paar opvallende dingen die we er uit pikken. Zo heeft de CF uitvoering een mullet Setup; 29″ voorwiel gecombineerd met een 27.5″ achterwiel. De AL variant heeft dan weer twee 27.5″ wielen. En vanwege de demper past de bidonhouder niet op de standaard plek, en daar heeft Canyon iets op bedacht. Geïntegreerd in de bovenbuis, bij het balhoofd, zien we een speciaal bedachte plek voor een bidon. Slim!

Verder is de Torque:ON uitgevoerd met een Shimano Steps EP8 motor, en kun je bij de CF uitvoeringen zelfs kiezen voor een accu met een capaciteit van 900 Wh. De vier verschillende uitvoeringen variëren van € 4.499,- tot € 8.999,-.

Meer info via Canyon.