De vernieuwde Orbea Laufey is een betaalbare hardtail

Het Spaanse fietsenmerk Orbea lanceert een vernieuwde uitvoering van één van de instapmodellen, de Laufey. De Orbea Laufey is een betaalbare aluminium hardtail mountainbike en in de onderbuis is een opbergruimte gecreëerd. De Laufey ziet er strak uit en alle uitvoeringen zijn voorzien van een dropperpost en een 140 mm vork.

Volgens Orbea is de geometrie van de vernieuwde Laufey aangepast en is deze net iets agressiever geworden. Het frame is overigens volledig vernieuwd, en het meest opvallend is de steil aflopende bovenbuis. Van de lege ruimte in de onderbuis heeft Orbea handig gebruik gemaakt, want daar vind je een opbergruimte die je kunt gebruiken voor gereedschap of eten. Het frame is geschikt voor banden met een maximale bandgrootte van 29″x2.6 en alle uitvoeringen zijn voorzien van een 140 mm vork.

Qua kleuren heb je de keuze uit drie opties. De eerste kleur is donkerblauw-paars, en heeft lichtblauwe decals. De volgende kleur is ijsblauw met fluorgele decals, en als laatste is er een olijfgroene kleur met zilverkleurige decals. Qua design kiest Orbea ervoor om het lekker simpel te houden, want vrijwel het gehele frame bestaat uit dezelfde kleur, enkel de decals zijn contrasterend. Op de bovenkant van zowel de boven- als onderbuis zien we wel een coole schildering, die iets weg heeft van een boom zonder bladeren.

Drie uitvoeringen: H30, H10 en H-LTD

De Laufey is er in drie uitvoeringen en begint al bij € 1.499,-. Alle drie de uitvoeringen hebben hetzelfde frame en het verschil zit ‘m in de rest van de specificaties. De Laufey H30 is de instapversie en kost dus € 1.499,-. Deze versie is uitgerust met de Shimano Deore M6100 groepset, de RockShox Recon voorvork, en Shimano MT201 hydraulische remmen.

De Laufey H30

De Laufey H10 kost € 1.899,- en heeft een Marzocchi Bomber Z2 voorvork. Verder is de hele groepset van Shimano Deore M6100, inclusief de remmen, ketting en cassette. Qua crankstel pakt Orbea het 32-tands Shimano MT512 crankstel en de derailleur is zelfs van Shimano SLX M7100.

De Laufey H10

En dan hebben we nog de duurste uitvoering, en die kost € 2.499,-. De Laufey H-LTD is uitgerust met een Fox 34 Float Performance voorvork en een combi van Shimano SLX en XT. Qua wielen krijg je de Race Face AR 30c wielset.

Een aantal eigenschappen zijn bij alle drie de uitvoeringen gelijk, zoals de banden. Daar kiest Orbea voor de Maxxis Dissector 2.60″ 60 TPI Exo TLR. Ook zijn alle uitvoeringen voorzien van een OC Mountain Control MC21 dropperpost. Het zadel bij de H10 en H30 is beide van Selle Royal en bij de H-LTD krijg je de Ergon SM Enduro. De H10 en de H30 hebben allebei een merkloos aluminium wielset. Het frame van de Laufey is enkel geschikt voor single crankstellen.

Meer info via Orbea.