De Sidi MTB Dust is er nu ook met veters

Sidi is een grote naam als het gaat om fietsschoenen en ze draaien al heel wat jaren mee. Zowel in het wielrennen als in het mountainbike kom je ze veel tegen. Sidi heeft veel verschillende soorten mountainbike schoenen en in de collectie van dit seizoen zien we ook een schoen met veters. Deze Sidi MTB Dust Shoelace is het broertje van de Sidi MTB Dust.

Een MTB-schoen met veters

De Sidi Dust is er dus in twee uitvoeringen, een schoen met sluitsysteem en een schoen met veters. Dat is zoals je ziet op de foto’s ook het enige verschil tussen deze twee uitvoeringen. De schoenen zijn gemaakt om mee te mountainbiken, maar kunnen ook als gravelschoen gebruikt worden. De schoen heeft zeker de looks en is in verschillende kleuren te verkrijgen, zoals zwart/bruin, parelmoer blauw, bruin en salie groen. De zwarte schoenen, met lichtbruine accenten vind ik er wel heel mooi uit zien.

Een schoen gemaakt voor offroad terrein  

De Sidi Dust heeft een geïntegreerde heel cup en dit zorgt ervoor dat de achterkant van de schoen zijn vorm behoud, ook na langdurig gebruik. Ook zorgt de cup voor stabilisatie van de voet tijdens het fietsen. Doordat de cup reflecteert ben je in het donker ook nog eens goed zichtbaar. De neus van de schoen is voorzien van rubber. Dit is gedaan om stenen en ander opspattende dingen op je trail af te weren en de schoen te beschermen. De Sidi Dust zonder veters is uitgerust met het Tecno-3 sluit systeem van Sidi en zorgt voor een mooie sluiting rond de voet. De zool van de schoen is gemaakt van Nylon met PU, dit zorgt voor een goede stevigheid tijdens het fietsen en flexibiliteit tijdens het lopen. De Shoelace veterschoenen hebben een adviesprijs van € 239,- en de Dust schoenen met Tecno-3 sluiting kosten € 259,-.

via Sidi