De nieuwste E-MTB van Cannondale is de Moterra Neo

En Cannondale komt dan ook meteen met drie modellen op de proppen. De Moterra Neo trail E-MTB is er met een carbon frame of een aluminium frame. De Moterra Neo LT is de enduro uitvoering door de langere travel.

Moterra Neo Carbon

Met de Moterra wil Cannondale je grenzen laten verleggen. De Moterra heeft met de Performance Line CX de sterkste motor van Bosch. Deze heeft een koppel van 85 Nm en in combinatie met de 750Wh accu zal je er lekker lang mee door kunnen rijden. Volgens Cannondale bedraagt de actieradius meer dan 100 km. Bij het carbon frame lopen alle kabels binnendoor. De accu kan je uit de onderbuis halen, maar om hem op te laden is dit niet nodig. Boven het bracket zit een stekker waarmee je hem aan het stroom kan koppelen. Het gewicht van de Moterra Neo 1 is volgens Cannondale 23,9 kg en dat is wat je kan verwachten van een E-MTB.

De Moterra Neo heeft zowel aan de achterkant als de voorkant 150 mm veerweg en alle uitvoeringen hebben een dropper post. Het frame is verkrijgbaar in vier maten, van S tot XL. Bij de kleinste uitvoering (Maat S) is er gekozen voor 29 inch voorwiel en 27,5 inch achterwiel, zodat ook het kleine frame lekker stuurt en een wendbaar karakter heeft. Alle andere maten hebben zowel voor als achter een 29 inch. wiel.

Bij de ontwikkeling van het frame maken ze gebruik van het Proportional Response Suspension. Daarmee heeft elke maat van het frame een aangepaste geometrie die past bij de lengte van de berijder. Dit zie je bijvoorbeeld terug in een langere achterbrug en een ander plaats van het scharnierpunt bij een grotere framemaat. Het doel hiervan is dat de berijder zo goed mogelijk in het midden van de fiets zit. Hiermee zit het zwaartepunt mooi in het midden, wat moet zorgen voor betere grip en fijner stuurgedrag.

Moterro Neo LT

De Long Travel uitvoering van de Moterra is een echte enduro E-MTB. Deze wordt standaard in een mullet setup geleverd met een 27,5 inch achterwiel en 29 inch voorwiel. Long Travel houdt bij deze Moterra in dat de voorkant een veerweg heeft van 170 mm en de de achterkant 165 mm veerweg heeft. De motor en de accu zijn hetzelfde als de trail uitvoering van de Moterra. De topmodellen van de Moterra en Moterra LT hebben een 1000 lumen koplamp van Lezyne op het stuur. Bij de andere modellen is de voorbereiding hiervoor al wel getroffen, doordat ze alvast een kabel hiervoor hebben getrokken.

De Moterra is verkrijgbaar vanaf € 4.199,- voor de aluminium uitvoering. Het topmodel is de carbon Long Travel uitvoering met een prijskaartje van € 8.999,-.

Alle uitvoeringen van de Moterra Neo kan je vinden op de website van Cannondale.

Cannondale Moterra Neo Carbon LT 2
Cannondale Moterra Neo Carbon 2
Cannondale Moterra Neo Carbon 1
Cannondale Moterra Neo3