De nieuwe Canyon Scampr flatpedal schoenen met ruimte voor schoenplaatjes

Nog niet zo lang geleden lanceerde Canyon de Tempr schoenen voor de mountainbike. Deze zijn vooral gericht voor de XC, Eliminator en Marathon wedstrijd-rijders. Vanaf vandaag komt er naast de Canyon Tempr fietsschoen een extra paar voor de avontuurlijke fietser die er mee kan gaan bikepacken of andere (meerdaagse) tochten gaat maken.

All-day Canyon Scampr schoenen

In eerste instantie dacht ik dat het een schoen was voor de downhill en enduro rijders die met flatpedals rijden. Maar de Canyon Scampr heeft een zool waarmee je ook naast de fiets kan wandelen over uitdagend terrein, terwijl je op de fiets de gewoon je SPD of soortgelijke pedalen kan gebruiken. Neemt niet weg dat ze natuurlijk ook te gebruiken zijn met flatpedals. Net als bij de andere schoenen van Canyon hebben ze ook voor de Scampr de samenwerking gezocht met Solestar en BOA. Daarnaast is de zool ontwikkeld in samenwerking met Vibram. Kortom, Canyon heeft niets aan het toeval overgelaten.

De Scampr schoenen worden door Canyon in de markt gezet als een paar schoenen waarmee je de hele dag op avontuur kan. Daarmee is deze volgens hen ideaal voor gravel, bikepacken maar ook voor XC en Trail rijders. Ook nu heeft Canyon gebruik gemaakt van hun PureFit360 principe, waarbij ze data van zoveel mogelijk fietsers hebben verzameld voor een optimale pasvorm bij een brede doelgroep.

Dat zie je bijvoorbeeld terug in de PerformFit van BOA, mee ze doelen op de sluiting van de schoen. De schoen heeft een soort sok, en het bovenwerk wordt door de BOA’s om je voet gevouwen. Dit moet er voor zorgen dat er geen knelpunten ontstaan en de schoen rondom je voet goed aansluit. De Scampr schoen heeft één BOA Li2, die met drie lussen het bovenwerk samentrekt. De sok van de schoen is gemaakt van mesh, wat zal zorgen voor ventilatie en een hoog ademend vermogen.

Vibram en Solestar

Waar de Tempr CFR schoenen zijn gericht op prestaties op wereldniveau, is de Scampr een schoen die vooral veel comfort en vrijheid biedt. Zowel op, als naast de fiets. De schoen heeft een opgegeven gewicht van 390 gram in maat 42. De prijs is dan wel een stuk vriendelijker met € 162,95. In de schoen vind je zolen van Solestar.

De zool aan de onderkant van de schoen is gemaakt in samenwerking met Vibram. Zij hebben met hun Megagrip compound een rubber dat zorgt voor veel grip in zowel natte als droge omstandigheden. De zool heeft een ruit profiel met veel ruimte zodat modder er makkelijker onderweg valt. Verzonken in de zool zit de aansluiting voor een ’two-bolt’ systeem met schoenplaatjes. Doordat dit iets verzonken in de zool ligt, kan je er gewoon mee lopen en eenmaal op de fiets heb je wel de controle die je gewend bent van klikpedalen.

Grijs of zwart

De Canyon Scampr is er in twee verschillende kleuren, zilvergrijs en zwart. Daarbij vallen de zwarte misschien nog wel het meest op door de lichtbruine Vibram zool die eronder zit. De zilvergrijze schoen heeft een zwarte zool, waardoor deze er wat minder uitspringt. De schoenen zijn direct beschikbaar via hun website, en komen in de maat 36 t/m 48.

Via Canyon