De Magura Vyron MDS-V3 is hun geupdate draadloze dropperpost

Het is niet de eerste draadloze dropperpost die Magura op de markt brengt. Sterker nog, ze waren er als een van de eersten bij om je zadel draadloos te laten zakken. Er was nog ruimte voor verbetering en de Vyron MDS-V3 is daar de uitkomst van. Bij de ontwikkeling van deze V3 zijn ze weer vanaf 0 begonnen en hij lijkt dan ook niet meer op de vorige draadloze droppers die je misschien nog van ze kent.

Multi inzetbaar

De nieuwe Magura Vyron MDS-V3 is er in een diameter van 30.9 mm of 31.6 mm. Wat betreft de travel heb je vier verschillende opties te weten 100 mm, 125 mm, 150 mm en 175 mm. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om met een kleine aanpassing van het binnenwerk de 175 mm travel terug te brengen naar 150 mm. Datzelfde geldt voor de 125 mm die teruggebracht kan worden naar 100 mm. Daarmee heeft deze dropper veel flexibiliteit en is hij geschikt voor verschillende disciplines en fietsen.

Een van de belangrijkste updates die Magura voor deze Vyron heeft is de overstap naar het laatste Bluetooth protocol. Deze bediening zorgt er volgens Magura voor dat de dropperpost direct werkt als de bedieningsknop wordt gebruikt. Bij de voorgaande dropperposts werd gebruik gemaakt van ANT+ waar een vertraging in zat.

Niet meer opladen

Een opvallende verandering vind ik de stap (terug?) naar het gebruik van batterijen. De dropperpost werkt op een CR2 batterij, die naar eigen zeggen zo’n jaar mee moet gaan. Dat is natuurlijk sterk afhankelijk van het gebruik. Door het gebruik van batterijen is er geen oplaadpoort, wat toch altijd een kwetsbaar plekje is voor water, modder en stof. De batterij zit in een behuizing die met twee schroefjes wordt dichtgedraaid, waardoor hij beter bestand is tegen water. In de bedieningshendel zit een CR2032 knoopcel batterij.

Via Magura