De Deemax is de nieuwste trailhelm van Mavic

Wielen, fietsschoenen, fietskleding en helmen. Het Franse merk Mavic heeft het allemaal. Nu introduceert Mavic een nieuwe fietshelm, de Deemax Mips. Een betaalbare trailhelm met Mips, die volgens Mavic veilig én comfortabel is.

Op zowel de linker- als rechterzijkant van de helm staat de typeaanduiding Deemax en op de klep van de helm zien we merknaam Mavic terug. Die merknaam zien we ook op de achterkant van de helm, net als de herkenbare gele Mips sticker. Op het scharnierpunt van de klep staat de merknaam nog eens, net als op het rubber bovenop de helm. Die rubberen inkepingen zijn bedoeld om je brilpoten in vast te klemmen.

Verlaagde achterkant en zijkanten voor extra bescherming

Zoals we vaker zien heeft deze trailhelm een verlaagde achterkant voor extra bescherming van je hoofd. Ook aan de zijkanten loopt de helm verder door dan een helm die je bij de XC ziet, en dat is zo gedaan om je slapen te beschermen. De helm is te combineren met zowel goggles als een standaard fietsbril, en aan de achterkant van de helm is zelf een ‘garage’ om je bril in te plaatsen. Je steekt de brilpoten van je fietsbril namelijk in de rubberen inkepingen bovenop de helm. Maar ook onder de klep aan de voorkant is er ruimte voor een bril.

De padding is gemaakt van Coolmax pads, die ervoor zorgen dat warmte en zweet worden afgevoerd zodat je hoofd koel blijft. Dat laatste is natuurlijk ook de functie van de ventilatiegaten. Achter de voorste ventilatiegaten zit gaas om insecten buiten te houden. Mavic kiest voor het eigen Ergo Hold SL+ verstelsysteem met een draaiknop op de achterkant van de helm.

Mips

Mips staat voor Multi-directional Impact Protection System en is naast de sticker ook te herkennen aan het binnenwerk. Bij een crash beweegt de buitenkant van de helm namelijk mee, zodat de impact op je hoofd lager is. Een welbekend systeem dat we vaker en vaker op helmen zien. Safety first!

3 kleuren, 3 maten en een schappelijke prijs

De helm is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: wit, zwart en donkergroen. Telkens is het onderste gedeelte uitgevoerd in het matzwart. De decals zijn uitgevoerd in contrasterende kleuren. De helm is verkrijgbaar in de maten S (51-56 cm), M (54-59 cm) en L (57-61 cm) en kost € 149,-.

Meer info via Mavic.