De Canyon Torque:ON CF e-mtb in een Ken Roczen uitvoering

Canyon introduceert een signature edition van de e-mountainbike Torque:ON CF in samenwerking met Ken Roczen. De Duitse Roczen is een 29-jarige motorcrosser die ook veel op de mountainbike traint. Want ja, op de pedalen na hebben een crossmotor en een e-mountainbike natuurlijk best wel wat overeenkomsten denk ik dan. Wat mij vooral opvalt is het coole design op het frame van deze Canyon.

IJsgrijze Thunder 94 kleur

Canyon geeft de kleur van deze e-mountainbike de naam ‘Thunder 94′. Het frame heeft een ijsgrijze kleur en in een roze-paarse kleur is het cijfer 94 duidelijk aanwezig. Dat cijfer verwijst naar het startnummer van Ken Roczen. Het design is samen met Roczen gemaakt en is geïnspireerd op surfen, auto’s en natuurlijk de motorsport. En dat design is goed geslaagd als je het mij vraagt! De merknaam Canyon valt goed op in het wit en het cijfer 94 springt er lekker uit.

Mullet setup

De opvallendste eigenschap van deze Canyon Torque:ON CF is wat mij betreft de mullet setup. Een 29″ voorwiel gecombineerd met een 27.5″ achterwiel. Volgens Canyon is deze carbon e-mountainbike gemaakt voor de ruigste trails en de dikste jumps en die looks heeft deze fiets in ieder geval zeker. Wat verder mooi is gedaan, is de bidon bovenop de bovenbuis, want door de demper is er geen ruimte voor een bidonhouder op de standaard positie.

Shimano motor en Sram aandrijving

Onder de mountainbike hangt een krachtige Shimano Steps EP801 motor en een accu van 720 of zelfs 900 Wh. Qua groepset kiest Canyon voor de elektronische SRAM X0 Eagle AXS aandrijving. Andere opvallende specificaties zijn de RockShox ZEB Ultimate voorvork met 180 millimeter veerweg en de RockShox Super Deluxe Coil Ultimate demper. Qua dropper post kiest Canyon voor de RockShox Reverb AXS. De mountainbike heeft DT Swiss HFR1500 wielen en Maxxis Minion banden.

De signature edition krijgt een prijskaartje van € 8.999,- en Canyon heeft maat S al op voorraad. De andere maten zijn leverbaar vanaf eind november. Meer info via Canyon.