abus motrip mtb helm

De ABUS Motrip helm – mooie instapper!

Ik kan me nog altijd enorm verbazen over mensen die trails gaan rijden zonder helm. Ook afgelopen weekend kwam ik er weer een paar tegen op de plaatselijke route. En gezien de rest van de outfit zal het echt niet op een paar tientjes voor een helm hebben vastgezeten. De ABUS Motrip is zo’n helm, die je voor nog geen € 60,- al op je hoofd hebt.

ABUS Motrip MTB helm

Deze wordt bij ABUS als ‘instapper’ neergezet, maar daarbij maken ze wel veel gebruik van technieken die je ook ziet bij de tophelmen. De helm oogt compact en is op maat te stellen met een wieltje aan de achterkant. Dit retentiesysteem kan je ook in hoogte verstellen zodat hij goed aansluit om je hoofd. Het heeft ruimte voor een staart dus ook met lang haar kan je deze helm dragen.

Met 322 gram (maat M) op de weegschaal is het een prima gewicht voor een helm in deze range. De helm valt lekker ver over je hoofd en dat geeft een veilig gevoel. Even het kinbandje afstellen en je bent er klaar voor. Het bandje onder de kin had in mijn geval ietsjes langer mogen zijn, maar het kan net. Wat wel lekker is, is het zachte kussentje tussen je kin en de sluiting. Deze is van hetzelfde materiaal als de padding van de helm dat voor nog wat extra comfort zorgt.

Instaphelm met goede prijs/kwaliteit verhouding

De helm heeft 6 grote ingangen voor de ventilatie. Aan de achterkant zijn er 5 openingen waar de warme lucht weer naar buiten kan. Midden achterop zit er een reflecterende sticker. Een stukje zichtbaarheid en dus ook extra veiligheid. De helm heeft een vizier dat je in verschillende standen kan zetten. Dit werkt eenvoudig door de schroefjes los te draaien, het vizier te kantelen en de schroefjes weer vast te draaien. Dit systeem is exact hetzelfde als bij de helmen uit het duurdere segment. De helm is met € 59,90 erg goed betaalbaar en ik ben verrast over het comfort en kwaliteit van de helm. Doen ze goed daar, bij ABUS.

Wat ze ook goed doen zijn de kleuren vind ik. Mijn persoonlijke favoriet is de Midnight Blue, die een mooie glans heeft. Andere kleuropties zijn Iced Mint, Pine Green, Shiny Black, Shiny White of Concrete Grey. De helm die ik op de foto’s draag is in Concrete Grey. Van al deze kleuren is de helm beschikbaar in maat S, M en L. ABUS noemt dit zelf dus een ‘instapper’, al vind ik dat de helm ook zeker niet misstaat bij de meer gevorderde mountainbiker!

Alle kleuren en specificaties kan je vinden op de website van ABUS

Details

ABUS Motrip mtb helm
Maten: S, M, L
Kleuren: Iced Mint, Pine Green, Shiny Black, Shiny White of Concrete Grey
Gemeten gewicht: 322 gram (M)
Adviesprijs: € 59,90