De 70X 2.0 Pro is het nieuwste handvat van SQlab voor downhill & gravity

Het Duitse SQlab heeft een opvolger gelanceerd van de 70X handvatten. Volgens SQlab is de compound zachter geworden door een nieuwe rubbersamenstelling en is de demping verbeterd. De nieuwe handvatten zijn een resultaat van een eigen onderzoek naar de verzuring in de onderarmen tijdens het mountainbiken. De handvatten zijn specifiek gemaakt voor downhill en gravity.

Op het handvat zien we verschillende profielstructuren en die hebben allemaal hun eigen doeleinde. Zo zorgt de diamantstructuur voor grip en controle in alle weersomstandigheden, en ontziet het beter dempende uiteinde van het handvat je lichaam tegen harde klappen. Voor je wijsvinger is er een diepere uitsparing gemaakt, en volgens SQlab zorgt dat voor beter houvast.

Onderzoek naar verzuring in onderarmen

Dat SQlab niet zomaar een nieuw handvat lanceert maar dat er een degelijke gedachtegang achter zit blijkt uit de testen die vooraf zijn gegaan aan de lancering van de 70X 2.0 Pro handvatten. SQlab heeft een zogeheten elektromyografie-onderzoek gedaan naar de verzuring van de onderarmen tijdens het mountainbiken. Daaruit bleek dat de druk van de hand voornamelijk op het buitenste gedeelte van het handvat terecht komt, waardoor je armen eerder verzuren. Door de nieuwe compound en vorm van het vernieuwde handvat wordt de druk nu beter verdeeld, en dat resulteert in minder krachtverlies en verzuring, waardoor je beter de controle houdt. Best wel belangrijk tijdens het downhillen!

De handvatten zijn verkrijgbaar in drie maten (S/M/L) en voor een setje betaal je € 34,95. Niet goedkoop, maar zeker interessant als je het verhaal erachter kent of als je regelmatig last van je handen of onderarmen hebt tijdens het mountainbiken.

Meer info via SQlab.