Cube Vertex 3 Hip Bag – extra opbergruimte op je heupen

Het liefst ben je natuurlijk zo vrij als een vogel in de natuur, zonder enige vorm van bagage op je mountainbike. De praktijk is echter dat je toch vaak de nodige zaken zult moeten meenemen en daarvoor zijn allerlei oplossingen. De heuptas zie je regelmatig terug op de trails en Cube heeft nu een nieuwe uitgebracht.

Heuptas of fanny pack is cool

Ligt het aan mij of heeft de eeuwenoude heuptas een beetje een stoffig imago? In het dagelijks leven doet het me denken aan moeders die in een drukke stad hun waardevolle spullen niet in een rugzak willen stoppen, maar het liever voorop rond hun heup dragen tegen zakkenrollers. Gelukkig is zo’n tas op de mountainbike niet suffig en de nieuwe Cube Vertex 3 benadrukt dat met een stoer ontwerp.

De heuptas van 3 liter is natuurlijk speciaal gemaakt met de mountainbiker in gedachte. Zo biedt de tas ruimte voor twee bidons en kun je daarnaast nog Cube’s los verkrijgbare hydratatiesysteem van 1,5 liter in de tas kwijt. De tas heeft een brede, gewatteerde heupriem en een geventileerd ruggedeelte zodat zweet goed weg kan. Het voorvak met rits biedt meerdere opbergvakjes met elastiek voor tools en andere kleine spullen. Op de heupriem zitten aan weerszijden nog twee kleine zakjes met rits.

De tas ik ook afdekbaar met een regenhoes en weegt 480 gram volgens Cube. Aan de buitenkant kun je makkelijk een lampje monteren, mocht je in het donker willen rijden. De polyester tas is verkrijgbaar in vier verschillende kleursamenstellingen en heeft een adviesprijs van € 69,95.

Meer info bij Cube.