Crankbrothers Candy Lace – cross country mountainbike-schoen met veters

Weer een schoen met veters. De collectie van Crankbrothers vond ik altijd al heel smaakvol, maar door een nieuwe uitbreiding hebben ze extra mijn interesse gewekt. In hun assortiment vind je namelijk een cross country mountainbike schoen, waar het aanbod eerder vooral bestond uit trail, enduro en gravity schoenen.

De veters van de Candy Lace springen natuurlijk het meest in het oog. Daarmee is het niet echt een schoen voor de competitieve mountainbiker, die waarschijnlijk eerder kiest voor bijvoorbeeld meerdere BOA sluitingen per schoen. Stijlvol is de vetersluiting des te meer, tijdens een ongedwongen ritje. De bovenkant is gemaakt van waterbestendig en ademend materiaal en de afwerking oogt kwalitatief – net als eigenlijk alle schoenen van Crankbrothers.

De nylon zool heeft een met vezel versterkt plateau waarop de meeste soorten mountainbikeplaatjes passen. Natuurlijk geschikt voor de Crankbrothers plaatjes, maar ook de meest gangbare SPD-plaatjes. De plaatjes kun je over een lengte van 35 mm in de juiste stand plaatsen. De zool is gemaakt van MC1 rubber en is rond de tenen iets hoger en robuuster is. Aan de zijkanten van de schoen en bovenop de tenen zit een extra en flexibele TPU versteviging.

De Candy Lace is verkrijgbaar in zwart met bruine zool, volledig blauw of wit met grijze zool. Een schoen in maat 42 weeg de schoen 340 gram en voor een paar betaal je € 159,99.

Meer bij Crankbrothers.