Compacte Pro Tubeless Kit van Lezyne voor onderweg

Lezyne introduceert de Pro Tubeless Kit, een kit om onderweg een lekke tubeless band snel te kunnen fixen. De tool is compact, licht en heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt om die lekke band te fixen. Qua formaat heeft de kit iets weg van een minipompje en je kunt de kit aan je frame bevestigen met een houder.

Alles-in-één oplossing

Zoals gezegd bevat de Pro Tubeless Kit eigenlijk alles om je band onderweg te fixen. Als eerste is er de insert tool, waarmee je een plug in de band kan plaatsen. Dan is er de plug retention tool en een mesje, dat je nodig hebt om de plug af te snijden. Natuurlijk hebben we ook nog de pluggen zelf, je krijgt er tien stuks bij in twee verschillende maten. Als laatste is er dan nog de CO2 inflator, waarmee je eenvoudig het CO2 patroon op het ventiel plaatst.

De kit is verkrijgbaar in twee varianten. Beide varianten hebben de hier boven genoemde tools, maar de zogeheten ‘loaded’ versie wordt geleverd met een CO2 patroon én een houder om de hele kit op je fiets te plaatsen, op dezelfde manier als dat je een fietspomp op je fiets plaatst. De prijs van de Pro Tubeless Kit is € 39,95. De ‘loaded’ versie kost € 49,95.

De kit weegt slechts 50 gram en in combinatie met de houder en een CO2 patroon 135 gram. Het lage gewicht komt vooral door de lichtgewicht aluminium behuizing van de kit. De kit heeft een lengte van 113 mm en is overigens geschikt voor elke bandmaat, dus ook voor gravel- en racefietsen. De pluggen zijn ook los te verkrijgen.

Meer info via Lezyne.