Bombtrack Cale van carbon voor Gosse van der Meer

Nederlands bekendste Bombtrack-rijder Gosse van der Meer heeft afgelopen jaar op een carbon prototype van de Bombtrack Cale gereden. De man o.a. bekend van de karakteristieke snor is naast bedreven veldrijder ook zeer regelmatig in mountainbikewedstrijden en -marathons te vinden. Vermoedelijk kunnen we binnenkort dus een carbon frame in het assortiment verwachten, als we mogen afgaan op de nieuwsgierig makende beschrijving in het Instagram-bericht van het Duitse merk.

Bombtrack Cale van staal, aluminium en nu dus carbon

Bombtrack heeft altijd bijzonder veel aandacht gehad voor fiets-avonturiers. Op zo goed als alle modellen zijn extra nokjes voor bikepacking-tassen te vinden en met framematerialen als staal, aluminium en titanium is het een merk voor de ontdekkende fijnproever. Hoewel je in het assortiment meer carbon fietsen kunt vinden, is de mountainbike er tot nu alleen van metaal. De Bombtrack Cale is verkrijgbaar in staal of aluminium. Niet per se competitieve materialen, terwijl Gosse dat natuurlijk wel zoekt voor wedstrijden en marathons.

Het carbon prototype van de Bombtrack-coureur is in meerdere opzichten opvallend. Naast het materiaal is het ook de eerste full suspension mountainbike van Bombtrack. Op het frame lezen we ook Cale als modelnaam, maar de carbon variant lijkt niet echt op de andere Cale-modellen. Het kan zijn dat de geometrie in de buurt komt, maar de vormen van de buizen lopen heel anders. Sowieso is veel ruimte gemaakt voor twee grote bidons. Daarnaast zijn de vormen van de hoeken veel vriendelijker en is de kabelgeleiding binnendoor, terwijl in de metalen frames eigenlijk altijd alles met kabelnokjes buitenom gaat.

De mountainbike is uitgerust met Fox Float DPS voorzien van Kashima coating. Voorin vinden we een Fox 32 Factory Step-cast. De Cale is afgemonteerd met een volledige Shimano XTR-groep en Ritchey-componenten zonder dropper post. In het frame zit een Proven-wielset van het merk Hunt – ook een persoonlijke sponsor van Gosse. Vermoedelijk zijn de wielen 30 mm breed met een gewicht van zo’n 1500 gram.

Of deze carbon Bombtrack Cale ook echt op de markt komt, blijft nog even de vraag. Op basis van de beelden hoop ik van wel, maar de Duitsers hebben het nog niet officieel aangekondigd. Op Instagram schrijven ze bij de foto’s in het begeleidende bericht: “Nog maar een paar weken tweaken hier en daar en dan…”. We houden je op de hoogte.

Meer over de andere modellen van Bombtrack.