Bold Linkin 135 Ultimate heeft innovatie technologie stijlvol weggewerkt

In een gangpad van Eurobike was de stand van Bold Cycles wat onopvallend opgesteld. Wellicht past het bij de identiteit van het bedrijf, want ze weten innovatieve technologie heel stijlvol weg te werken in hun mountainbikes. Neem deze Bold Linkin 135 Ultimate. Een full suspension trail bike voorzien van geïntegreerde achterdemper.

Ontwerp bomvol verborgen innovatie

Stijl is belangrijk voor Bold, want ze hebben heel goed nagedacht over het uiterlijk van de mountainbike. Niet alleen de demper is geïntegreerd en mooi weggewerkt, maar ook een multitool, een klein sleuteltje voor de belangrijkste boutjes in de steekas en zelfs een reserve-set inclusief pomp passen in het frame zonder dat je daar op het oog iets van merkt.

Toch is de geïntegreerde achterdemper het mooiste stukje vakmanschap. Hoewel bijvoorbeeld Scott met de Genius ook geïntegreerde achtervering biedt, gaat Bold nog een stukje verder. Bold weet de FOX Nude 5T EVOL demper horizontaal voor de bottom bracket weg te werken. Daardoor ligt het zwaartepunt zo laag mogelijk en dat komt de bestuurbaarheid ten goede. Bold gebruikt daarvoor een scharnier rondom de bracket, die ook meteen dienst doet als sag indicator. Hoewel de demper goed verborgen zit, kun je via de onderbuis overal makkelijk bij voor afstelling en onderhoud.

Door de lage bovenbuis en rechte zitbuis heeft de mountainbike ook ruimte voor een dropperpost van maar liefst 200 mm. De liggende achterdemper maakt de achtervork ook relatief klein. Dat maakt de weg vrij voor een optimale travel van de achtervering. Zo kan de achtervork mede door de scharnier rond de bracket als geheel naar boven bewegen. Dat zou volgens Bold zorgen voor een veel betere manier van veren en daarmee betere controle. De demper kun je met Tracloc in drie standen van lockout voorzien.

Optisch zijn ook zaken als kabels, chainguide en chainstay-bescherming heel verfijnt weggewerkt. En vergeet de stijlvolle en rustige kleuren van het merk niet, zoals deze sparkle paarse variant van de Linkin 135 Ultimate. Verkrijgbaar voor € 9.699,- met o.a. SRAM X01 AXS versnellingen, Shimano XT remmen, Fox 36 Float p.e. en Fox Nude 5T Evol. Onderstaande video geeft een uitgebreide uitleg van alle highlights.

Meer info.