Beyond Expert – The trail sign says it all – Video

Ik wil niet altijd zeggen dat het gras bij de buren groener is, maar voor de vetste trails ben je aan de andere kant van de oceaan toch wel wat beter af. In Canada komt Dave Herr een trail tegen met het bordje Beyond Expert en uiteraard pakt hij deze brute downhill mee. 

Beyond Expert zegt al genoeg

Toch goed om te weten dat Dangerous Dave ook wel in de categorie expert past. Goeie naam ook, Dangerous Dave! Anyway, ik had me nog wel een tweede keer bedacht als ik die drops zie. Daar denkt hij trouwens zelf net zo over want hij gaat niet overal direct naar beneden, en laat er zelfs wat links liggen aangezien dat toch wel een risico is als je alleen in het bos bent. Niet voor niks dat het bordje ook Beyond Expert aangeeft. 

Lang leve de dropper-post, en 160 mm travel in de voorvork van deze Norco Sight. Bij de achterdemper is dit trouwens 150 mm en daar maakt hij ook maximaal gebruik van. Deze trail ligt in Brittish Columbia waar ze mooi gebruik maken van de rotsachtige natuur in combinatie met aangelegde north-shore’s. Het is dat je deze onderweg tegenkomt anders zou je haast denken dat hij zomaar een berg naar beneden knalt.