Bescherm je mountainbike met de items van Colligo

Het is wellicht niet je meest kostbare bezit, of misschien ook wel, maar we zijn allemaal zuinig op onze mountainbike. Een kras doet altijd zeer, en daarom is het handig om je mountainbike goed te beschermen als je bijvoorbeeld op reis gaat. Het in 2023 opgerichte merk Colligo heeft daar praktische items voor, om specifieke onderdelen van je fiets die snel beschadigen te beschermen, zoals je pedalen, handvatten en voorvork.

Bar-End Glove beschermt handvat en remgreep

Een mooi voorbeeld is de Bar-End Glove, en die bevestig je om het handvat en de remgreep van je mountainbike zodat beiden beschermt zijn. Aan het uiteinde zit een elastische rand die er voor zorgt dat de ‘glove’ op z’n plek blijft. Je hebt de keuze uit zes verschillende kleuren: rood, zwart, geel, groen, blauw en bruin. Qua stof is het een combinatie van polyester en elastaan.

Pedal Glove voor je pedalen

Een ander onderdeel van je mountainbike dat uitsteekt zijn natuurlijk je pedalen, en ook daarvoor heeft Colligo een oplossing in de vorm van de Pedal Glove, een pedaalcover met klittenband. Zo stop je het pedaal weg en bescherm je het eenvoudig tijdens transport. Geniaal bedacht, maar tegelijkertijd echt heel erg simpel. Je hebt de keuze uit de kleuren bruin en zwart en naast SPD pedalen zijn de covers er ook voor flat pedals. Grappig detail is dat het pedaal op de foto al flink beschadigd is.

Naast deze items die echt specifiek voor mountainbikes zijn gemaakt, zien we in het assortiment van Colligo ook nog andere praktische items zoals wielhoezen en beschermers voor een voorvork. Als we op Instagram van Colligo kijken, zien we dat deze items ook voor de mountainbike worden gebruikt, al zijn ze van origine ontworpen voor de racefiets.

De pedaalcovers kosten € 16,95 voor een set en voor de handvatbeschermers betaal je precies hetzelfde. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een oud paar sokken te gebruiken. Maar het oog wil ook wat, en deze items zien er keurig uit als je het mij vraagt.

Meer info via Colligo.