Beer Bike Bell verenigt het nuttige met het aangename

Grote kans dat je als liefhebber van mountainbiken, ook van speciaalbiertjes houdt. Zeker met het steeds uitgebreidere assortiment non- en laagacoholische bieren is er voor elk wat wils. Het was vast nippend aan een welverdiend biertje toen het Nijmeegse Beer Bike Bell op dit leuke idee kwam en wij mochten het testen.

Bierdopjes bovenop je fietsbel

De bel is voorzien van een speciale bierdophouder, waarop je gebruikte bierdopjes kunt klemmen. De gadget geeft je mountainbike een grappige personalisatie en zet natuurlijk meteen aan tot gesprekstof. Welk bier drink jij? Herken je de bieren aan hun doppen? Of misschien ben je zelf wel (hobby-)brouwer en klem je eigen doppen erop.

Montage van de bel gaat door middel van een staaldraadje dat je onderin de bel haakt. Dat is even pielen, want je moet het draadje buigen en in de sleufjes krijgen. Je zet de bel vast met een schroef die door de bel heen loopt. De Beer Bike Bell wordt standaard geleverd met twee staaldraadjes, waardoor de bel ook geschikt is voor oversized sturen. Andere bellen monteer je misschien iets makkelijker, maar eenmaal vast blijft de Beer Bike Bell wel echt goed zitten. Bellen met bijvoorbeeld rubber trekbandjes willen nog weleens te los zitten, waardoor de bel meedraait als je belt. Behalve de staaldraad heeft de bel aan de onderkant rubbertjes die de bel op z’n plek houden en beschadiging aan je stuur voorkomen.

Functioneel werkt de Beer Bike Bell echt goed. Tijdens wat tochtjes klinkt regelmatig een duidelijk en helder geluid, waarop andere mensen direct reageren. Ook blijft het dopje (officieel de kroonkurk) goed stevig vastzitten. Het zou jammer zijn als het losraakt en iemand zijn band erop lek rijdt. Daar is dus totaal geen sprake van, zolang je bierdopje niet al te ver doorgebogen is. De klepel van de bel voelt prettig aan en heeft maar weinig kracht nodig voor een duidelijke ping.

De bel is wel wat hoog en oogt daarmee niet echt aerodynamisch of in lijn met het stuur, maar de afwerking is netjes. De gadget is mooi mat zwart in combinatie met blank gekleurde onderdelen. De materialen zijn staal en koper en zonder dopje weeg de bel 46 gram. De Beer Bike Bell kun je bestellen via het Instagram-account van de makers. De prijs: € 12,-.

Meer info bij Beer Bike Bell.